Valná hromada UD proběhne v termínu: 16.5.2024 v prostorách hotelu Agnes v Bohdanči.
Bude zajistěno občerstvení a prohlídka areálu. Po delší době se vracíme k uspořádání koštu Unie Destilatérů (půjde o 6.ročník). Věříme, že ten bude pro všechny jistě velkým lákadlem.
- Soutěžit může každý člen UD s maximálně třemi vzorky ovocných destilátů vlasní produkce v 0,5 l lahvích dodanými při zahájení valné hromady.
- Nejlepší obdrží diplom.
Pro rezervaci ubytování je třeba obrátit se na hotel Agnes.
Program valné hromady
10:00 Začátek valné hromady
- Zahájení – předseda UD
- Schválení navrženého programu – tajemník
- Volba komisí – mandátní a návrhové – tajemník
- Zpráva o hospodaření za rok 2023 – předseda kontrolní komise
- Zpráva o činnosti UD za rok 2023 – předseda UD
- Návrh plánu činnosti UD – tajemník
- Diskuze členů UD – doplnění plánu činnosti na základě připomínek členské základny
- Návrh usnesení valné hromady – předseda návrhové komise
- Ukončení VH – předseda UD
12:00 Oběd
13:00 Odborné přednášky
- Laboratorní zjišťování přítomnosti umělých aromat v ovocných destilátech (Předseda UD prof. Ing. Karel Melzoch, CSc.)
- Generální ředitelství cel – návrhy změn v zákoně o lihu, problematika kvasíren v daňových skladech ovocných lihovarů (plk. Ing. Jan Boháč, MBA – ředitel odboru 23 – Daní GŘC, plk. Ing. Tomáš Novák – vedoucí odd. 231 – Metodiky daní GŘC)
16:00 Exkurze ve firmě Agnes, Zelená Bohdaneč (Návštěva palírny, pivovaru a pršutárny)
19:00 – ∞ 6. ročník Unijního koštu ovocných destilátů